Stop ALCOOL la volan: Peste 880 de șoferi au depășit limita de viteză, iar alţi 36 au fost depistaţi băuți la volan, doar în ultimele trei zile

Embed:

În perioada 18 – 20 octombrie curent, inspectorii de patrulare implicați la supravegherea circulației rutiere au depistat peste 1.400 de încălcări ale RCR. Astfel, viteza și alcoolul la volan rămân cele mai frecvente încălcări ale șoferilor:

- 880 au depășit limita de viteză;
- 36 conduceau fiind în stare de ebrietate;
- 25 șofau fără a avea acte la ei;
-135 de proces-verbale au fost întocmite șoferilor care nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere.

În perioada de referință, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 17 accidente rutiere, soldate cu 19 persoane traumatizate și 1 decedată.

Pentru ca numărul accidentelor să se diminueze, iar siguranța oricărui participant la trafic să fie asigurată, #INP vă reamintește:
- evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;
- atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere;
- ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;
- asigurați-vă că toți pasagerii au centurile cuplate.

Menționăm că vom intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării, întru descurajarea și prevenirea conducerii în stare de ebrietate la volan și deplasării cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze care pot genera accidente rutiere.

Fiți prudenți, viața primează, atitudinea fiecăruia este esențială, iar noi suntem de partea celor care respectă Regulamentul circulației rutiere.

Lasă un comentariu