Ştirea despre expulzarea diplomaţilor ruşi, reflectată pe larg în presa străină

Embed:

Ştirea despre expulzarea celor cinci diplomaţi ruşi din Moldova a fost reflectată pe larg în presa internaţională. Despre decizia Ministerului de Externe de la Chişinău au scris instituţiile media din Statele Unite, Qatar, România şi, desigur, Rusia.

Presa din Rusia îl citează pe şeful Comitetului Internaţional al Consiliului Federaţiei, Konstantin Kosacev, care a declarat că expulzarea diplomaţilor va duce la înrăutăţirea relaţiilor dintre Chişinău şi Moscova.

Iar agenţia Ria Novosti îl parafrazează pe un alt membru al consiliului, Igor Morozov, care a spus că Moscova va răspunde Chişinăului cu aceeaşi monedă.

Postul american de televiziune Foxnews a scos în prim-plan mesajul preşedintelui Igor Dodon, care a scris pe Facebook că expulzarea diplomaţilor ruşi ar putea fi un ordin primit din Uniunea Europeană sau Statele Unite.

Agenţia de ştiri Aljazeera a subliniat că decizia a fost luată în contextul în care relaţiile dintre preşedintele ţării şi Guvernul pro-european sun destul de tensionate. Şi jurnaliştii din Qatar au scris că Igor Dodon a criticat dur expulzarea diplomaţilor ruşi.

Iar agenţia britanică Reuters menţionează că Moldova a fost condusă de mai multe coaliţii pro-europene, iar anul trecut, în fruntea statului a venit un politician obedient Moscovei.

În aceste condiţii puterea executivă este împărţită între un guvern provestic şi un preşedinte prorus.

Şi presa românească scoate în evidenţă reacţia lui Igor Dodon. Postul de televiziune Digi24 a citat pasaje întregi din mesajul preşedintelui, care afirmă că proeuropenii de la Chişinău sunt deranjaţi de îmbunătăţirea relaţiilor cu Moscova, un merit pe care şi-l atribuie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu