Ştirea că parlamentarii vor să-şi cumpere tablete noi a SCANDALIZAT opinia publică şi a inspirat unele magazine de gadgeturi

Embed:

Ştirea că parlamentarii vor să-şi cumpere 110 tablete noi, cu preţul a peste 2 milioane de lei a scandalizat opinia publică şi a inspirat unele companii de produse electronice. Unele magazine de gadgeturi chiar au elaborat o strategie de marketing, prin a afişa publicitate la produsele lor, ca ofertă pentru legislatori, doar că la preţuri mai reduse. 

Un magazin de gadgeturi din Capitală a lansat o ofertă: 110 tablete la preţul de aproape 10 mii de lei pe unitate. Adică, o propunere ce ar aduce economii în bugetul de stat de aproape un milion de lei.

Mai în glumă, mai în serios, moldovenii cred că deputaţii ar putea lucra şi cu gadgeturi mai ieftine sau chiar să se renunţe la aceste achiziţii:

"În primul rând, cred că o tabletă poate fi cumpărată la preţuri mai mici. Eu sunt bunică şi mamă şi ştiu că există tablete mai ieftine".

"Eu cred că ideea nu este chiar binevenită, luând în consideraţie costul acestora, pentru că costă. Mai bine cu aceşti bani s-ar cumpăra cărţi pentru şcoală, poate altceva".

"Eu cred că ei deja au, pur şi simplu vor să le înnoiască. La ce bun? Mai bine aceşti bani s-ar oferi celor care au nevoie".

"Dacă au necesitate mare de aceste tablete şi nu au alte necesităţi pentru oameni, înseamnă că voia boierului, cum s-ar zice".

Alţii însă cred că deputaţii merită gadgeturile: "Dacă acum şi elevii au tablete, de ce să nu aibă şi deputaţii?"

Pe site-ul Parlamentului, responsabilii au venit cu anumite precizări privind achiziţia de tablete. Acestea ar fi necesare pentru buna funcționare a sistemului e-parlament, în particular a e-votului. Gadgeturile vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile. Proiectul este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de Guvernul Suediei și Parlamentul Republicii Moldova.

loading...

Lasă un comentariu