Stilul sănătos de viaţă, promovat la Bălţi. Peste 200 de tineri au participat la un maraton sportiv

Embed:

200 de tineri din Bălţi au participat la un maraton organizat pentru a promova stilul sănătos de viaţă. Alături de ei au alergat şi câţiva aleşi locali. Participanţii au parcurs o distanţă de 3 kilometri şi jumătate. Ei au fost însoţiţi de două echipaje de patrulare şi o ambulanţă.

Unul dintre participanţi este un bărbat care de 35 de ani suferă de diabet zaharat. El spune că doar datorită modului sănătos de viaţă reuşeşte să facă faţă bolii:

"Pe lângă fugă, fac ciclism şi înot şi o dată pe săptămână ruscaia parilacica.Aceştea sunt patru rechini pe care îi am. Trei mă antrenează şi unul mă relaxează."

Participanţii au mărturistit că nu le-a fost uşor, dar au rămas mulţumiţi de rezultate.

"A fost greu, mulţi au rămas în urmă de restul participanţilor, dar mi-a plăcut că oamenii s-au susţinut reciproc, s-au ajutat în timpul cursei", a spus participantul Ion Chiriac. 

Autorităţile locale au anunţat că la maraton vor participa majoritatea consilierilor muncipali şi unul dintre viceprimarii oraşului. La cursă au ajunsă, însă, doar doi aleşi locali. Nici aceştia nu au reuşit să ajungă la final.

"Noi am rămas cu mult în urmă, dar participanţii elevi de la şcolile sportive. Ei sunt mai pregătiţi pentru astfel de curse. Ultima oară când am fost la sală a fost acum o lună şi jumătate. La primărie e mult de lucru, aşa că nu am timp pentru sală", a declarat consilierul municipal Bălţi, Dumitru Pasat.  

Organizatorii spun că vor să desfăşoare astfel de evenimente la Tiraspol, Cahul şi Chişinău.

"Prin exemplul propriu am vrut să arătăm că stilul sănătos de viaţă este important şi este la modă", a spus organizatorul Vitalie Colomeţ.

Toţi participanţii u primit câte o diplomă pentru promovarea modului sănătos de viaţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu