Ştii cum să mănânci după ce faci sport? Cursuri speciale la o şcoală de fitness din Chişinău

Alimentaţia corectă înainte şi după exerciţiile la sală se transformă într-o adevărată ştiinţă, iar nerespectarea unor reguli poate afecta sănătatea. Cei care vor să aibă un corp frumos fără să dăuneze organismului au acum ocazia să participe la o serie de cursuri speciale organizate de o şcoală de fitness din Capitală.  

La cursurile speciale s-au înscris deja câteva zeci de oameni. Ei au ocazia să studieze, în detalii, structura corpului uman. De asemenea, pot afla despre influenţa exerciţiilor fizice asupra organismului şi despre alimentaţia corectă. Durata cursurilor este de şase luni.

Mulţi dintre cei care practică sportul cu regularitate spun că nu ştiu prea multe despre alimentaţia corectă.

"Alimentarea corectă contribuie în proporţie de 80% la atingerea rezultatului scontat. Până la antrenament trebuie să mănânci proteine complexe şi glucide care se conţin în orez, hrişcă, cereale. Proteinele - în carne, de dorit fără grăsime", a explicat Elena Ozun, fodnatoarea şcolii de fitness.

Specialiştii spun că cei care nu practică sport de performanţă nu trebuie să consume suplimente nutritive pentru sportivi.

Cocktailurile de proteine care pot fi dăunătoare sănătăţii pot fi înlocuite prin produse naturale. De exemplu, pentru a primi energie înainte de antrenament poţi mixa banane, fructe uscate şi nuci. În afară de vitaminele А şi С, amestecul conţine caliul necesar pentru creşterea masei musculare. 

Medicii spun că dietele trebuie alcătuite în funcţie de intensitatea efortului fizic şi starea sănătăţii. Alimentaţia incorectă în timpul practicării sportului poate provoca ulcer şi boli renale, precum şi dereglări hormonale. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu