ŞTIAI ASTA?! 13 utilizări neobișnuite pentru votcă

Pe lângă faptul că poate fi băută în diferite combinații sau poate fi, în anumite cazuri un bun dezinfectant, vodca are multe alte utilizări mai puțin obișnuite scrie sfatulparintilor.ro. Iată câteva moduri pentru a utiliza votca:

1. Remediu impotriva mancarimii cauzate de iedera

În cazul în care pielea ta a intrat în contact cu iedera sălbatică, te vei confrunta cu o dermatită de contact (erupţie tegumentară de natură alergică ce apare la contactul cu aceste plante). Toarnă puţină votcă pe zona afectată şi te vei simţi mai bine întrucât băutura elimină substanţa plantei care iţi provoacă neplăceri.

2. Improspătează mirosul

Pune puţina votcă într-un recipient cu pulverizator şi pulverizează pe mobilă şi haine. După care deschide geamul pentru ca lichidul să se usuce repede sau scoate hainele afară.

3. Oferă strălucire părului

Pentru a transforma votca într-un produs de curăţare, adaugă 30 de ml de votcă la 340 ml de şampon obişnuit. După acest tratament părul tău va străluci.

4. Inlătură mucegaiul

Pulverizează votca pe mucegai şi lasă-l acolo pentru 10 minute. După acest răstimp, ia o perie şi freacă bine zona mucegăită.

5. Analgezic dentar

Dacă nu poţi ajunge la dentist, o gură de votcă poate, temporar, să dezinfecteze şi să amorţească zona dureroasă.

6. Oferă strălucire geamurilor

Fă o soluţie de 1:1 votcă cu apă şi pune-o într-un vas cu pulverizator. Apoi stropeşte geamul murdar şi şterge cu o cârpă moale. Rezultatul va fi pur şi simplu strălucitor.

7. Conservant pentru flori

Pentru ca aranjamentele tale florare să ţină mai mult, adaugă doi-trei stropi de votcă şi o linguriţă de zahar în apa din vaza în care ai pus florile.

8. Inlatură petele lăsate de apă

Umezeşte o cârpă în votcă şi şterge obiectele din cristal, crom şi oţel inoxidabil pentru a înlătura petele lăsate de apă. Rezultatul este obţinut mai repede decât dacă ar fi fost folosit oţetul.

9. Curaţă diamantele

Votca nediluată va înlătura ca prin minune murdăria care s-a depus pe diamantul aflat pe inelul de logodnă sau de pe verighetă.

10. Reduce umflăturile

Fă o pungă cu gheaţă din mixtura de votcă şi apă şi ţine-o în zona afectată.

11. Alungă gândacii

Dă-ţi cu puţina votcă pe piele şi vei scăpa de ţânţarii enervanţi.

12. Mareşte durata de viaţa a apăratului de ras

După ce te-ai bărbierit bagă aparatul într-un pahar cu vodcă. În acest fel, aparatul va fi dezinfectat şi, în acelaşi timp, ferit de rugină.

13. Deodorant pentru picioare şi bocanci

Pulverizează votca pe picioare sau în cizmele/bocancii care au început să miroase urât. Băutura va înlătura rapid mirosul neplăcut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu