Steven Spielberg CONTRA NETFLIX. De ce regizorul nu vrea ca filmele produse de platformele streaming să fie nominalizate la Oscar

Steven Spielberg este contra Netflix. Renumitul regizor nu vrea ca filmele produse de platformele streaming să fie nominalizate la Oscar, dacă ele nu apar mai întâi în cinematografe.

Spielberg a obţinut de două ori premiul Oscar pentru cel mai bun regizor: în 1993 pentru "Schindler's List" şi în 1998 pentru "Saving Private Ryan".

Acţiunea acestui film porneşte de la debarcarea soldaţilor americani în Normandia, în timpul celui de-al doilea război mondial.

"Ne vedem la mal."

Predilecția lui Spielberg pentru istorie se observă şi în "Schindler's List". Acest film este despre un afacerist german care salvează viața a peste o mie de evrei de origine poloneză în timpul Holocaustului, angajându-i în fabricile sale. Pelicula este considerată o capodoperă a cinematografiei.

"- Domnule director, cer scuze.
- Opriţi trenul!
- Cer scuze.
- E aici. Opriţi trenul.
- Opriţi trenul!
- Semnaţi aici. Iniţialele acolo. Nu-i nicio diferenţă pentru noi, înţelegeţi? Acesta sau altul. E o problemă pentru listă."

Iniţiativa regizorului american vine în contextul în care filmul "Roma", produs de Netflix, a câştigat în acest an trei premii Oscar: pentru ''cel mai bun regizor'', ''cea mai bună imagine'' şi ''cel mai bun film străin''.

Deşi recunoaşte evoluţia industriei de televiziune, Spielberg consideră că atmosfera din cinematografe nu putea fi înlocuită, iar Oscarul trebuie acordat doar filmelor produse de studiourile de la Hollywood.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu