STERPU, PERFORMANŢĂ ISTORICĂ. Victor a cucerit bronzul la Mondialul de tineret

Embed:
Performanţă fabuloasă a judocanului moldovean Victor Sterpu. Sportivul nostru a cucerit prima medalie pentru Moldova la Campionatul Mondial de tineret, în proba masculină.

Sterpu a obţinut "bronzul" la competiţia ce se desfăşoară la Marrakesh, în Maroc. El a concurat în categoria de greutate de până la 73 de kilograme şi, în finala mică, l-a învins prin ippon pe austriacul Samuel Gassner. Sportivul originar din Anenii Noi a reuşit procedeul după doar 58 de secunde de la startul duelului.

" A avut o pregătire foarte grea. Erau şi lacrimi la antrenament. Nu se primeau multe lucruri la antrenament, însă i-am spus să aibă răbdare şi că la Mondial se va simţi foarte bine, ceea ce el a demonstrat", a spus VALERIU DUMINICĂ, antrenorul lotului naţional.

Până a ajunge în finala mică, Victor Sterpu s-a impus pe rând în faţa unor adversari din Grecia, Italia şi Mongolia, dar a cedat cu un judocan din Rusia.

Tot în acest an, în septembrie, Sterpu a devenit campion european la tineret. La Mondialul de la Marrakesh, Republica Moldova este reprezentată de 5 judocani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu