STERNIOALĂ A FOST ELIBERAT. Judecătorul CSJ a stat 48 de ore în izolatorul CNA

Embed:

După ce a stat 48 de ore în izolatorul CNA, magistratul Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală, a fost eliberat şi va fi cercetat în stare de libertate.

O decizie în acest sens a fost luată ieri de instanța de judecată, care a respins integral solicitarea procurorilor anticorupţie de a-l aresta preventiv pe Oleg Sternioală pentru 30 de zile. El este învinuit într-o cauză penală de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

"Respingerea demersului procurorului Roman Statnîi din cadrul procuraturii Anticorupţie privind aplicarea măsurii preventive, arestarea preventivă asupra învinuitului Oleg Sternioală. Eliberarea lui Oleg Sternioală se sub strajă."

Oleg Sternioală nu a fost prezent la şedinţa de judecată. Avocatul său, Iurie Tabarcea, a depus o cerere în instanţă prin care Sternioală a solicitat ca demersul procurorului să fie examinat în lipsa acestuia. După pronunţarea deciziei, avocatul magistratului a a fost zgârcit în declaraţii.

"Este o decizie motivată, întemeiată şi legală", a spus IURIE TABARCEA, avocat.

Procurorii anticorupţie spun că cel mai probabil vor ataca decizia la Curtea de Apel, pentru că ar exista riscul ca Oleg Sternioală să se eschiveze de la răspundere şi să influenţeze mersul anchetei.

"Domnul Oleg Sternioală a fost pus sub învinuire, i s-a dat posibilitatea să explice circumstanţele care i-au fost incriminate. Da, dumnealui a făcut declaraţii, dar cele invocate în actul de învinuire le-a respins, invocând precum că, nu a comis careva infracţiuni şi nu se consideră vinovat", a spus ROMAN STATNÎI, procuror.

Magistratul Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală a fost reţinut, după ce oamenii legii au efectuat percheziţii atât în biroul, cât şi la domiciliul acestuia. Procurorii susţin că judecătorul ar fi acumulat, împreună cu membrii familiei, venituri de circa şapte milioane de lei, însă şi-ar fi cumpărat bunuri de lux, în valoare de aproape 14 milioane de lei.

Procurorii nu menţionează perioadă în care familia Sternioală a achiziționat aceste bunuri, însă consideră că diferența de circa 6,7 milioane de lei dintre veniturile și cheltuielile bănuitului a fost obţinută ilicit.

Amintim că judecătorul Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală, este unul dintre magistraţii care se presupune că ar fi primit indicaţii în gestionarea dosarelor, de la fostul şef al instituţiei, Ion Druţă. Sternioală a negat anterior implicarea sa în astfel de acţiuni şi a declarat că și-a îndeplinit corect atribuţiile de serviciu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu