Stelele baletului mondial s-au reunit aseară la Chișinău într-un concert de gală pe scena Palatului Republicii

Embed:

"Stelele baletului mondial" s-au reunit aseară la Chișinău într-un concert de gală pe scena Palatului Republicii. 14 artişti originari din Republica Moldova, care activează în Viena, Veneția, Moscova, Sankt Petersburg, Sofia și Berlin au oferit iubitorilor de artă un spectacol de neuitat. 

Moldoveanul Mihai Susnovschi este de mai bine de 17 ani prim-solist la Teatrul de Operă și Balet din Viena. A obţinut o bursă de studii şi a plecat de la o vârstă fragedă din țară pentru a-şi realiza visul.

"Ca și totdeauna spun și mă simt foarte superb, excelent ca acasă. Am început școala de balet la Liceul Coregrafic din Chișinău, la 13 ani am plecat în Viena, am primit o bursă de-a lui Rudolf Nureyev care era cel mai bun dansator din lume atuncea și acuma, da și am terminat conservator din Viena și apoi am fost la o ediție unde am câștigat 15 contracte din lume, dar totuși mi-am ales Viena.", a afirmat  prim-solistul Teatrului din Viena, Mihai Susnovschi.

Mihai spune că nu regretă decizia de a pleca din ţară.

"Nu pot să spun că o fost greu pentru că atunci erau așa vremurile și mă rog eu eram și sunt fanatic în profesia mea și pentru mine am știut că este ceva important să primesc o bursă pentru că nu fiecare primea, erau în total s-au dat 12 burse.", a spus prim-solistul Teatrului din Viena, Mihai Susnovschi.

O altă solistă renumită este Cristina Țipirig, angajată de doi ani în Teatrul din Veneția.

"E fantastic să fim toți împreună din nou, e o bucurie enormă să ne revedem să ne suim toți pe scenă și nu e atât de ușor să mergi în altă țară străină când nu te cunosc, tu trebuie ceea ce poți, tu trebuie să-ți faci oricum un nume, deci o iei tot de la zero.", a declarat solista Teatrului de Balet din Veneția, Cristina Țipirig.

Pe scenă au urcat și studenții de la Colegiul de Coregrafie din Capitală. Sala a fost arhiplină, iar publicul - încântat de grația artiștilor.

"Emoțiile sunt cele mai plăcute, o seară minunată organizată foarte bine și îmi doresc ca și pe viitor Moldova să beneficieze de astfel de evenimente frumoase."

La eveniment a fost prezentă şi şefa de la Cultură, Monica Babuc.

"Baletul este un gen de artă sublim iar noi suntem norocoși că avem în Republica Moldova o școală de dans clasic redutabilă, doar aceasta poate crea spectacole și artiști de balet de înaltă clasă, noi îi avem.", a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Evenimentul este la prima ediţie, iar organizatorii speră că această gală să devină o tradiție.

Lasă un comentariu