Ștefan Secăreanu: PAS, PPDA și PSRM și-au băgat oamenii lor la Comisia Electorală Centrală

PAS, PPDA și PSRM și-au băgat oamenii lor la Comisia Electorală Centrală după demisiile a trei foști membri ai acestei instituții fundamentale a statului.

Este reacţia fostului vicepreşedinte al PPCD, Ştefan Secăreanu.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că "confiscarea este săvârșită de o putere instalată în urma cârdășiei cu Rusia, țară ocupantă în raport cu Republica Moldova".

"Aflu că PAS, PPDA și PSRM și-au băgat oamenii lor la Comisia Electorală Centrală după demisiile a trei foști membri ai acestei instituții fundamentale a statului.

Vreau să știu cât de tare s-a consolidat INDEPENDENȚA Comisiei Electorale Centrale după ce actuala guvernare și-a instalat acolo uneltele sale, fără a organiza și desfășura o selecție publică, deschisă a candidaturilor pentru aceste înalte funcții?!

Ce au obținut, în definitiv, cetățenii simpli din RM în urma retoricii voastre gălăgioase privind „dezoligarhizarea instituțiilor de stat"?

Și, în cele din urmă, cu ce vă deosebiți voi de fosta guvernare și de oricare altă guvernare de pe malul Bâcului când recurgeți exact la aceleași practici nedemocratice, abuzive și în detrimentul alegătorilor Republicii Moldova?

Cu ce sunteți voi mai breji decât cei cu care vă luptați pentru că au "confiscat instituțiile statului"?

Acțiunea voastră de numire în chip abuziv a "cadrelor voastre de partid" în cea mai importantă instituție responsabilă de corectitudinea și bunul mers al alegerilor nu tot "confiscare a instituțiilor statului" se cheamă?

Este mai rău decât atât: în cazul vostru "confiscarea" este sîvârșită de o putere instalată în urma cârdășiei cu Rusia, țară ocupantă în raport cu Republica Moldova", a scris pe pagina sa de Facebook Ştefan Secăreanu.

PUBLIKA.MD aminteşte că fostul avocat al lui Andrei Năstase, Pavel Dumitru, a fost propus de Parlament pentru una dintre cele trei funcţii vacante de membru al Comisiei Electorale Centrale.

Un alt candidat propus este Dorin Cimil. Potrivit preşedintelui Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco, Cimil a fost înaintat de către PAS.

Iar Maxim Lebedinschi, consilierul contraversat al președintelui ţării în domeniul juridic, a fost propus de către PSRM.

Citeşte şi: Fostul avocat a lui Năstase, Pavel Dumitru, propus de Parlament pentru funcţia de membru al CEC

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu