Ștefan Șaptefrați va conduce în următorii cinci ani Procuratura municipiului Chișinău

Embed:

Noi numiri în rândurile procurorilor. Ștefan Șaptefrați va conduce în următorii cinci ani Procuratura municipiului Chişinău, iar Nicolai Chitoroagă a fost confirmat în funcţia de şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizat şi Cauze Speciale.

Deciziile aparţin membrilor Consiliului Superior al Procurorilor și au fost luate în urma unor evaluări. 

Ștefan Șaptefrați a obţinut punctajul maxim la concursul organizat de CSP. El activează de 18 ani în acest domeniu, iar cariera și-a început-o în calitate de adjunct al procurorului sectorului Botanica al Capitalei.

În ultimul an Şaptefraţi a deţinut funcţia de şef adjunct al Procuraturii Anticorupţie. Noul conducător al instituţiei a dat asigurări că va fi transparent în activitatea sa.

La cârma Procuraturaturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale rămâne Nicolai Chitoroagă, care până în prezent ocupa interimatul funcției. Conform rezultatelor concursului, el i-a depășit pe ceilalţi doi concurenți.

Şi adjuncții lui Chitoroagă au fost confirmaţi în funcţie. Consiliul Superior al Procurorilor a mai numit un nou şef la Procuratura Anticorupţie. Este vorba despre Eduard Varzar. Totodată, membrii CSP au desemnat mai mulţi şefi ai procuraturilor teritoriale.

Lasă un comentariu