"Stefan Fule vine să-i determine pe Filat şi pe Voronin să renunţe la ceea ce fac"

Embed:

Vizita la Chişinău a comisarului european pentru Extindere, Stefan Fule, nu va pune punct crizei politice, iar situaţia economică va rămâne neschimbată. Declaraţiile au fost făcute de invitaiţii emisiunii Fabrika. Ei se arată convinşi că această vizită demonstreză că ţara noastră se confruntă cu mari probleme.

Experţii spun că oficialul european va încerca să-i convindă pe liderii PLDM şi PCRM să renunţe la propriile interesele, pentru ca ţara să-şi poată continua parcursul eurupean.

"Este un act de presiune, pentru ca să-i determine şi pe Filat, şi pe Voronin să renunţe la ceea ce fac sau cel puţin să-şi reconfirme obedienţa faţă de structurile euro-americane. Dacă nu se va confirma această obidienţă, atunci fireşte se vor porni presiuni mai mari, un război informaţional, politic, diplomatic împotriva acestor politicieni", a declarat comentatorul politic Viorel Ciubotaru.

Dacă politicienii moldoveni ţineau cont de recomandările anterioare ale oficialilor europeni, în prezent ţara noastră se afla la alt nivel, spun unii invitaţi.

"Eu sunt curios ce indicaţii venite de la Washington sau Bruxelles au fost respectate aici în Republica Moldova. Dacă în Republica Moldova s-ar fi implimentat măcar a zecea parte din recomendările care au fost făcute, cred că noi am fi trăit într-o ţară total diferită", a menţionat fostul viceministru al Justiţiei Nicolae Eşanu.

Există voci care spun că aceată vizită demonstreză că partenerii europeni nu înţeleg actul de guvernare al ţării noastre.

"Acest lucru demonstrează că lucrurile nu sunt clare, că situaţia nu este previzibilă, că partenerii Republicii Moldova ar vrea să înţeleagă şi ei ce se produce la noi. Această delaraţie mai degrabă este o invitaţie a partidelor de a forma aceasta Alianţă pentru Integrare Europeană", a afirmat fostul prim-ministru Dumitru Braghiş.

Comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, vine săptămână viitoare într-o vizită privată la Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu