Stefan Fule critică legile votate de PLDM şi PCRM. Ce spune comisarul european pentru Extindere

Embed:

Criticile Comisarului European pentru extindere, Stefan Fule, nu au întârziat să apară după ce, pe 3 mai, deputaţii comunişti şi cei liberal-democraţi au votat o serie de legi. Potrivit înaltului oficial, adoptarea acestor acte legislative ar putea submina statutul de drept al ţării.

Chiar în ziua în care deputaţii comunişti şi liberal-democraţi au votat mai multe acte legislative, şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, dar şi comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, spuneau că gestul legislatorilor ar putea provoca probleme serioase în funcţionarea democraţiei în Moldova.

Ulterior, Füle i-a sugerat şefului statului, Nicolae Timofti, să nu promulge deciziile adoptate de Parlament. La nicio săptămână de la criticile aduse, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Fule a criticat din nou autorităţile de la Chişinău. Oficialul s-a arătat nemulţumit de legile adoptate pe 3 mai şi a spus că deciziile de acest fel ar putea compromite traseul european al ţării.

Cu doar câteva zile înainte de a veni la Chişinău, Füle a atenţionat, într-un comunicat de presă, că pachetul legislativ, votat pe 3 mai, a fost aprobat în mod pripit, fără solicitarea opiniei insituţiilor europene.

Publika.md menţionează că Stefan Fule, comisar european pentru Extindere, vine în Moldova într-o vizită privată, de Zilele Europei, care se celebrează pe 18 şi 19 mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu