STATUS QUO RESPECTAT: Favoriţii s-au impus la campionatele RM de atletism

Fără surprize la Campionatele naționale de atletism. Cei mai buni sportivi şi-au confirmat statutul de favoriţi în competiţiile desfăşurate la Stadionul Dinamo şi la Sala Polivalentă din capitală.

Sergiu Marghiev şi sora sa, Zalina Petrivski, au devenit campioni în proba de aruncare a ciocanului.

La rândul ei, Dimitriana Surdu a triumfat în concursul feminin de aruncare a greutăţii cu rezultatul de 17 metri şi 65 de centimetri.

"Nu m-am pregătit pentru campionatul naţional, pentru că urmează Universiada Mondială. Pentru acel turneu vreau să mă pregătesc mai bine, să obţin acolo un rezultat mult mai important", a spus DIMITRIANA SURDU, atleta. 

Diana Podoleanu a fost cea mai rapidă în cursa de alergare pe distanţa de 200 de metri. În finală, ea a înregistrat timpul de 24 de secunde şi 52 de sutimi.

"Este foarte cald. Foarte greu se aleargă. Totuşi, sunt mulţumită de rezultat", a spus DIANA PODOLEANU, atleta.

La competiții au participat şi oaspeţi din Georgia și chiar au devenit laureați. Mindia Endeladze s-a impus în finala probei de sprint pe distanţa de 200 de metri cu timpul de 21 de secunde şi 3 zecimi.

"Mi-a plăcut stadionul, pista şi, respectiv, campionatul. Mă pregătesc de un turneu la Almaty şi de Campionatele Europene ale tineretului", a spus MINDIA ENDELADZE, atletul. 

În total, la competiţii au participat aproape 400 de sportivi, care au concurat în 23 de probe.

"Mai mulţi sportivi au stabilit recorduri personale, şi-au demonstrat măiestria. Necătând la condiţiile climaterice, au fost obţinute rezultate foarte înalte şi foarte bune pentru lotul naţional", a spus ANATOL BALAN, preşedintele FM de Atletism. 

Cei mai buni atleţi urmează să participe la Universiada Mondială, care se va desfăşura în Italia, la Napoli, între 3 şi 14 iulie.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu