Statul va construi apartamente pentru militari. Află cum vor fi aleşi norocoşii care vor primi locuinţe

Embed:

Peste 100 de militari ai Armatei Naţionale şi familiile lor vor beneficia, în mai puţin de doi ani, de apartamente din partea statului. Blocul va fi înălţat în sectorul Buiucani al capitalei. Construcţia apartamentelor se va realiza în cadrul unui proiect de parteneriat public-privat, iar valoarea lui este de peste trei milioane de euro

Potrivit ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, militarii care vor beneficia de apartamente vor fi selectaţi în baza unui regulament intern. O condiţie de bază este ca aceşti militari să fie angajaţi pe bază de contract. Apartamentele nu vor putea fi nici vândute, nici privatizate: „În sfârşit militarii noştri vor putea să treacă din 17 metri pătraţi în care mulţi trăiesc într-un apartament cu o odaie, cu două, cu trei la condiţii bune”.

Blocul va fi înălţat pe un teren aflat în gestiunea Ministerului Apărării, pe care a fost construit un depozit de medicamente. Lucrările de demolare sunt în plină desfăşurare, iar în scurt timp va începe şi construcţia unei case cu 11 etaje. Militarii vor putea să locuiască în apartamente doar pe perioada serviciului în Armata Naţională.

Reprezentanţii firmei de construcţie spun că locatarii vor avea parte de condiţii decente de trai. Blocul urmează să fie dat în folosinţă până la sfârşitul lui 2015. În cadrul Ministerului Apărării sunt peste o mie de angajaţi care au solicitat apartamente gratuite din partea statului. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu