Statul trebuie să asigure securitatea în timpul vizitei lui Joe Biden

Embed:

Autorităţile moldovene sunt obligate să asigure securitatea vicepreşedintelui american, Joe Biden, în timpul vizitei sale la Chişinău, dar trebuie să-şi informeze şi cetăţenii despre eventualele restricţii şi inconvenienţe. Declaraţiile aparţin invitaţilor emisiunii "Ţara lui Dogaru" de la Publika TV.

Fostul ministru al Securităţii, Anatol Plugaru, susţine că măsurile de securitate din cadrul vizitei vicepreşedintelui american vor crea anumite dificultăţi pentru cetăţeni, dar el crede, totodată, că în urma acestui eveniment ţara noastră va avea de câştigat.

Şi fostul ministru de Interne, Vladimir Ţurcan, afirmă că vor fi întreprinse măsuri aspre de securitate în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa Joe Biden. Pe de altă parte, serviciile speciale moldoveneşti vor avea posibilitatea să facă schimb de experienţă cu cele americane, care vor asigura securitatea oficialului american.

Vicepreşedintele american, Joe Biden, va efectua o vizită, în Moldova, pe 11 martie. Acesta se va întâlni cu politicienii din ţara noastră pentru a discuta probleme bilaterale, regionale şi internaţionale.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu