Statul Islamic face noi victime în Siria:14 soldaţi turci au murit, iar 33 au fost răniţi

Embed:

Gruparea teroristă Statul Islamic face noi victime în Siria. 14 soldaţi turci au murit, iar 33 au fost răniţi în urma atacurilor jihadiştilor în oraşul sirian al-Bab din nordul ţării.

Autorităţile de la Ankara susţin că de când soldaţii turci au început operaţiunile militare în Siria, acesta este cel mai grav bilanţ înregistrat într-o singură zi. Preşedintele turc, Recep Erdogan, a declarat că ţara sa s-a implicat în conflict pentru a pune capăt regimului Assad. Oficialul crede că anume liderul de la Damasc se face vinovat de teroarea prin care trec acum sirienii.

Cel mai mult au de suferit locuitorii oraşul Aleppo. Acolo, operațiunile de evacuare au fost oprite, iar drept urmare, trei mii de oameni au rămas blocați în mijlocul drumului fără apă și mâncare. Flămânzi sunt şi cei care au reuşit să părăsească zona.

Cei mai mulți oameni evacuaţi aleg să se mute în provincia Idlip, controlată de către rebeli. Din această cauză, mulţi sirieni ajung să fie umiliți de membrii armatei guvernamentale:

"În sfârșit am ajuns în orașul Idlib. Deocamdată, nu știm ce vom face, nu avem nici unde dormi."

"Am fost umiliți. Ni s-a cerut să ne dezbrăcăm și să ne descălțăm. Apoi, ne-au fost luate telefoanele mobile și banii."

Potrivit celui mai recent raport ONU, aproximativ 50 de mii de oameni așteaptă să fie evacuați din estul regiunii Aleppo.

Și orașul Mosul din Irak este ruinat de război. Acolo, de doi ani se duc lupte crunte între armata guvernamentală și jihadiști. Cel mai mult au însă de suferit civilii, care au rămas fără apă potabilă, gaz și electricitate.

"Nu mai avem apă potabilă. Pentru că nu avem nici electricitate, nu putem pompa apa din fântâni. "

În luna noiembrie, armata guvernamentală a intrat în orașul Mosul, controlat de gruparea teroristă Statul Islamic și a început operațiunile de eliberare.

Militarii irakieni sunt susţinuţi de coaliția internațională antijihadistă condusă de Statele Unite și Turcia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu