Statul Islamic a revendicat un atentat sinucigaș comis în Kashmirul indian

Gruparea Stat Islamic a revendicat primul său atac comis în Kashmirul indian, spunând că se află în spatele atentatului sinucigaș întreprins vineri în orașul Srinagar împotriva unui grup de polițiști, relatează luni agenția dpa, potrivit Agerpres.ro.

Atacul, comis de către mai mulți indivizi înarmați, s-a soldat cu moartea unui polițist și rănirea altor doi. Unul dintre atacatori, care purta un tricou cu logo-ul Statului Islamic, a fost ucis la locul atentatului.

Statul Islamic a afirmat, prin intermediul agenției sale semioficiale Amaq, că a ucis un ofițer de poliție pakistanez, dar este posibil ca în comunicat să se fi greșit cetățenia victimei.

Șeful poliției din statul indian Jammu-Kashmir, Shesh Paul Vaid, a exprimat îndoieli că atacatorul ar avea vreo legătură puternică cu Statul Islamic.

Atacul de vineri din Srinagar a fost revendicat și de către gruparea militantă Tehreek-ul-Mujahideen.

Kashmirul administrat de către India se confruntă cu o mișcare de secesiune violentă de la sfârșitul anilor 1980, perioadă în care și-au pierdut viața peste 44.000 de persoane, potrivit South Asia Terrorism Portal (SATP).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu