Statul Islamic a revendicat atacul de la Universitatea din Ohio

Statul Islamic a revendicat atacul de la Universitatea din Ohio, unde un imigrant somalez a rănit 11 persoane. Gruparea islamistă a anunțat că atacatorul este "un soldat" de-al său, relatează Reuters, citat de Libertatea.ro.

Atacatorul, un imigrant somalez de la universitate, a rănit 11 persoane, dintre care una grav, după care a fost împuşcat mortal de un poliţist. Mai întâi, el a lovit cu maşina mai mulţi pietoni, după care a atacat oamenii cu un satâr.

Potrivit mai multor publicaţii americane, el a lansat ameninţări la adresa Statelor Unite pe Facebook, înainte să treacă la fapte.

Agenţia de presă a Statului Islamic Amaq a postat o fotografie cu Abdul Razak Ali Artan, care poartă o cămaşă albastră şi este aşezat, iar în plan îndepărtat se vede verdeaţă. El este prezentat ca „soldat” al grupării jihadiste.

"Fratele Abdul Razak Ali Artan, Allah să-l primească, iniţiatorul atacului din Ohio, un student în al treilea an la universitate", se poate citi în explicaţia foto. Artan, născut în Somalia, era rezident permament în Statele Unite. El a sosit în ţară în 2014, a precizat pentrtu Reuters un oficial federal care a solicitat protecţia anonimatului.

Anchetatorii cred că Artan ar fi trăit şapte ani în Pakistan, a declarat un oficial federal care a solicitat, de asemenea, protecţia anonimatului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu