Statul Islamic a executat opt jihadişti olandezi. Care sunt motivele

Gruparea Statul Islamic (SI) a executat opt jihadişti olandezi, în provincia Rakka, Siria, pe care i-a acuzat că au încercat să dezerteze, scrie gândul.info cu referire la ziarul The Guardian.

Potrivit lui Abu Mohammad, un membru al grupului de cetăţeni jurnalişti RBSS, tensiunile dintre cei 75 de jihadişti olandezi, unii de origine marocană, şi agenţi operativi SI din Irak au atins un nou punct culminant în ultima lună:

"Alţi trei jihadişti olandezi au fost arestaţi de membri irakieni ai SI, fiind acuzați de faptul că voiau să fugă. Unul dintre cei trei deţinuţi a fost bătut până la moarte în timpul interogatoriulu. Lideri SI din Rakka au trimis delegaţi să soluţioneze disputa cu membrii furioşi ai celulei olandeze, însă aceştia i-au executat pe intermediari, drept răzbunare."

"Conducerea Statului Islamic în Irak a ordonat, după aceea, arestarea tuturor membrilor grupului olandez, care au fost încarceraţi la Tabaqa şi Maadan, în Siria, după care au fost executaţi cei opt" a încheiat reprezentantul RBSS.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, care monitorizează conflictul, nu a putut să confirme aceste informaţii.

Potrivit serviciilor secrete olandeze, 200 de persoane din Olanda, inclusiv 50 de femei, s-au alăturat Statului Islamic în Siria şi Irak.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu