Statul a oferit în chirie apartamente pentru 1700 de moldoveni în cadrul proiectului Guvernului iniţiat cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei

Statul a oferit în chirie, la preţuri simbolice, apartamente pentru 1700 de moldoveni. Vorbim despre beneficiarii locuinţelor sociale, un proiect al Guvernului, iniţiat cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Printre beneficiari se numără şi familia Bour, din Nisporeni. Anul trecut, cuplul a depus o cerere la Consiliul Raional şi a primit un apartament de 57 de metri pentru care plăteşte doar 720 de lei pe lună."Fetele au locul lor, ele ştiu că au locul lor acolo este locul lui Nicoleta, a mamei, Carina şi eu."Igor Bour este fost halterofil, în prezent antrenor la şcoala sportivă din oraşul Nisporeni, iar soţia sa Cristina este angajată a Agenţiei Servicii Publice. Din luna decembrie a anului trecut, familia cu doi copii s-au mutat într-un apartament cu două camere."De acest proiect am aflat din sursele mass-media, care a fost înaintat de guvernarea domnului Pavel Filip şi vrem să-i mulţumim că au aşa proiecte sociale pentru tinerii specialişti", a declarat Igor Bour, locuitor al oraşului Nisporeni.Înainte de a fi beneficiari ai proiectului, timp de trei ani, toată familia a locuit la părinţi. Cei patru împărţeau o singură odaie. Acum însă lucurile s-au schimbat."O bucurie foarte mare, pentru că acum ca să procuri o locuinţă e foarte costisitor şi nu toţi au ocazia să aibă aşa locuinţe. Tăiam la părinţi, fetițele nu aveau spaţiu, nu aveau camera lor,ele aşa şi spun, noi avem camera noastră", adeclarat Cristina Bour, locuitoare a oraşului Nisporeni.

 


Contractul este semnat pe un termen de cinci ani."Am sugerat la foarte mulţi prieteni, chiar şi la nişte cumătri de-ai noştri şi deja s-au mutat mulţi oameni cu copii". a declarat Cristina Bour, locuitoare a oraşului Nisporeni.


În perioada 2014 - 2018 au fost construite și date în exploatare aproape 500 de apartamente sociale în mai multe raioane, precum Călărași, Briceni, Sângerei, Hâncești, Soroca, Nisporeni, Leova, Fălești și Ialoveni. Până la sfârşitul anului, vor fi finalizate încă 193 locuințe sociale în Glodeni, Rezina, Cantemir, Cimișlia și Cahul.

Lasă un comentariu