Statistici privind violenţa în familie din ţara noastră: Peste 9.000 de cazuri, în primele 10 luni ale anului

Embed:

Expresia "Bătaia este ruptă din rai", încă funcţionează în cazul moldovenilor. O demonstrează datele poliţiei cu privire la violenţa în familie. În primele zece luni ale anului, oamenii legii au fost sesizaţi în peste nouă mii de cazuri. Iar trei mii de agresori s-au ales cu ordine de restricţie, adică interdicţia de a se apropia de victime şi locuinţă pentru o anumită perioadă.

Aşadar, violenţa domestică a făcut aproape 760 de victime, iar cele mai multe - aproape 590 au fost femei. Restul, adică peste 160 - au fost bărbaţi. Grav este şi faptul că au avut de suferit şi în jur de 60 de copii.

Cât priveşte clasificarea agresorilor, macazul se schimbă: 682 dintre suspecţi sunt bărbaţi, iar 73 sunt femei.

În cele mai dese cazuri, victimele s-au ales cu vătămări corporale medii şi grave. E vorba de aproape 150 de cazuri. În 17 dintre ele, persoanele rănite au decedat.

Îngrijorător este şi faptul că violenţa domestică a dus chiar şi la omoruri în 23 de cazuri. Iar trei persoane şi-au pus capăt zilelor din cauza calvarului din familie.

Oamenii legii au stabilit că principalele motive ale violenţei în familie sunt alcoolul, conflictele și lipsa educaţiei. Poliţia recomandă oamenilor să nu tolereze actele de violenţă şi să-i anunţe prin intermediul serviciului 112.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu