Statistici înfricoşătoare: Peste un milion de oameni MOR, în fiecare an, în urma ACCIDENTELOR RUTIERE

Embed:

Peste un milion de oameni mor, în fiecare an, în urma accidentelor rutiere. Pentru a atrage atenția asupra acestui fenomen îngrijorător, lumea întreagă marchează, astăzi, Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere.

Maxim Tofan, în vârstă de 14 ani, este ţintuit la pat în stare vegitativă. Acum doi ani, băiatul a fost lovit pe traseu de un automobil care se deplasa cu viteză mare.

"Luptăm şi sperăm ca se va face bine şi va fi la fel ca înainte" a spus Neli Tofan, mama băiatului.

Şoferul a fost recunoscut vinovat, dar acesta nu a mai plătit familiei compensaţii. În această perioadă, părinţii au cheltuit mulţi bani pentru medicamente. Acum băiatul are nevoie de un cărucior scump, însă familia nu are bani.

"Este un cărucior special, care poat fi ridicat. Am lua şi unul de mâna a doua. Acum avem nevoie de un astfel de cărucior. Pentru crier i-ar prinde bine un astfel de parat", a explicat mama băiatului.

Potrivit statisticilor, pentru 9 luni ale anului, în urma accidentelor rutiere au fost traumatizate peste 2.000 de persoane, sau cu 28 de oameni mai mult decat în aceeaşi perioada din 2013.

În fiecare zi, medicii de la Urgenţăsunt nevoiţi să intervină pentru a salva vieţele celor implicaţi în accidente.

"Fracturi ale membrelor, răni la cap, leziuni interne. Aadesea, acești pacienți sunt în stare gravă şi sunt internați în reanimaţie. Din păcate, doar în spitalul nostru anual aproximativ în 2-3 cazuri, victimele rămân cu handicap pentru viață", a precizat Ion David, chirurg.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, de la începutul anului, în Moldova, s-au produs peste 1.840 de accidente rutiere, în care 213 persoane au murit. Specialiştii susţin că peste 85 la sută dintre accidente se produc din vina conducătorilor auto.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu