STATISTICĂ: Zinedine Zidane, cel mai bun antrenor de club din 2018

Fostul internaţional francez Zinedine Zidane a fost desemnat cel mai bun antrenor de club în 2018, an în care a cucerit pentru a treia oară consecutiv trofeul Ligii Campionilor cu Real Madrid, a anunţat Federaţia internaţională de istorie şi statistică a fotbalului (IFFHS), scrie agerpres.ro.

Zidane, care a primit această distincţie şi anul trecut, s-a despărţit în vară de Real Madrid, iar de atunci este fără angajament. El i-a devansat pe germanul Juergen Klopp (FC Liverpool) şi pe spaniolul Pep Guardiola (Manchester City), în cadrul anchetei IFFHS, la care au participat experţi în fotbal din întreaga lume.

Titlul de cel mai bun selecţioner i-a revenit, aşa cum era de aşteptat, francezului Didier Deschamps, câştigător al titlului de campion mondial cu naţionala "cocoşului galic" la turneul final din Rusia.

Deschamps a fost preferat selecţionerilor Croaţiei, Zlatko Dalic, şi Belgiei, Roberto Martinez.

IFFHS reaminteşte că Didier Deschamps este al treilea campion al lumii ca jucător care a câştigat Cupa Mondială şi ca selecţioner, după brazilianul Mario Zagalo şi germanul Franz Beckenbauer.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu