Statistică: În Armata Naţională sunt înrolaţi tineri cu boli cronice şi psihice

Embed:

Peste 70 la sută dintre tinerii înrolați în Armata Naţională provin din sate. Cel mai recent studiu publicat de Ministerul Apărării arată că cei mai mulţi militari sunt moldoveni de naţionalitate și provin din nordul ţării.

Statisticile oficiale mai arată că 50 la sută dintre soldaţi au absolvit liceul şi au studii medii. Doar aproximativ trei la sută au făcut armata după ce au absolvit colegiul sau după ce au luat diploma de bacalaureat. În ultimii ani, autorităţile atestă o înrăutăţire a stării sănătăţii tinerilor chemați să se înroleze.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, printre cei care au ajuns în Armată sunt tineri bolnavi de tuberculoză, hepatită cronică sau de boli psihice. În 2011, numărul tinerilor încorporați a ajuns la aproximativ 4000, dintre cei 38 de mii care au fost examinaţi de către medici.

În 2012, în armată au ajuns doar 3.500 dintre cei 30 de mii de tineri care au trecut examenul medical. Anul trecut, situația a fost critică. Doar 8.300 de tineri au fost examinați de către medici, dintre care aproximativ 1.500 au fost înrolați.

Situația din acest an va fi cunoscută în luna octombrie, după şedinţa Comisiei de încorporare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu