Stație de urgență modernă, deschisă în satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă. Cât a costat instituția medicală

Embed:

Calitatea îngrijirii pacienţilor depinde atât de pregătirea medicilor, cât şi de condiţiile în care activează aceşti specialişti. Iată de ce autorităţile continuă să investească în infrastructura medicală, iar cel mai proaspăt model este construcţia unei noi staţii de urgenţă din satul Volintiri, raionul Ştefan Vodă. Instituţia va deservi aproximativ opt mii de persoane din cinci localităţi. 

Asistenţii medicali şi şoferii de pe ambulanţă spun că în sediul vechi era imposibil de activat. Clădirea, care are peste un secol, nu era conectată la apeduct, iar tencuiala de pe pereţi cădea.

"Veceul noi l-am făcut cu puterile noastre. Trebuia să ne ducem undeva. Și bolnavii tot aici se duceau".

"Aici primeam bolnavii, aici făceam injecții. Aici era un lavoar, turnam apă și ne spălam pe mâini".

După construcţia noii unităţi de primiri urgente, angajaţii vor putea face un duș la muncă şi vor avea la dispoziție o bucătărie.

"Ai venit de la chemare, de exemplu și faci un duș. Sunt cazuri în care efectuăm și patru sute de kilometru prin raza raionului. Și trebuie să fii în ordine atunci când te duci la pacient".

Şi pacienţii din regiune sunt mulţumiţi, deoarece vor fi trataţi în încăperi moderne.

"Este foarte bine pentru satul Volontiri, pentru că noi suntem în fundătură și urgența este pe loc și ne dă tot ce trebuie".

"Cu cât sunt mai înalte condițiile de deservire, cu atât deservirea este mai eficientă și bolnavii se simt mai bine", a spus primarul satului Volintiri, Nicolae Moiseev.

Proiectul de construcţie a noului sediu pentru staţia de urgenţă a costat 650 de mii de lei. Banii au fost oferiți de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. În acest an, au fost inaugurate nouă unităţi de primire în toată țara, șase dintre care și-au început activitatea în această vară. Autoritățile susţin că până la sfârșitul anului vor mai apărea alte 12 instituții.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu