Staţia de metrou Cortlandt din New York, închisă în urma atentatelor din 11 septembrie, şi-a reluat activitatea după 17 ani

Embed:

Staţia de metrou Cortlandt din New York, închisă în urma atentatelor din 11 septembrie, şi-a reluat activitatea după 17 ani.

În această perioadă au avut loc ample lucrări de reconstrucţie. Primul tren care a oprit pe peron a fost întâmpinat cu aplauze şi urale. Redeschiderea staţei a fost un moment cu adevărat emoţionant pentru mulţi newyorkezi. Walter şi-a pierdut tatăl în atentatele din 11 septembrie.

În 2001, când turnurile gemene s-au prăbuşit, staţia Cortlandt a fost acoperită de zeci de mii de tone de moloz şi metal. Gurile de acces, peroanele şi coridoarele au fost complet distruse. Timp de 17 ani, a rămas închisă, a fost chiar ştearsă de pe harta metroului, iar garniturile treceau pe acolo fără să oprească.

Lucrările de reconstrucţie - dificile şi extrem de complexe - au început în 2015, odată ce noul turn World Trade Center a fost finalizat. Au fost proiectate noi căi de acces, peronul a fost reconstruit, iar galeriile - lărgite. Costurile s-au ridicat la 181 de milioane de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu