Statele Unite vor susţine în continuare Moldova indiferent de rezultatele prezidenţiale

Embed:

Statele Unite ale Americii vor susține, în continuare, Moldova în implementarea reformelor, indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale din această țară. Declarația a fost făcută de către ambasadorul de la Washington James Pettit care a organizat, în această dimineață o recepție.

Citeşte şi: Donald Trump a devenit PREŞEDINTELE Statelor Unite. "Voi fi preşedintele tuturor americanilor"

Evenimentul a fost organizat la reședința diplomatului, unde de pe ecrane mari au fost prezentate în regim real datele preliminare ale alegerilor. 

"Noi sărbătorim democrație și procesul democratic. Cu privința la rezultatele noastre cu Republica Moldova nu va fi o schimbare mare. Eu cred că sprijinul pe care am acordat până acum, va continua", a continuat ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit. 

"Eu sper că atitudinea Americii față de Moldova nu se va schimba, noi am apreciat foarte mult ajutorul și susținerea Statelor Unite ale Americii, indiferent care președinții au fost, din momentul indipendenței noastre și până în prezent noi am primit un ajutor un miliard și 400 de milioane de dolari", a spus președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 

"Statele Unite ale Americii sunt unul dintre principalii susţinători a parcursului democratic, a tranziţiei în Republica Moldova, de la un stat fost sovietic, la o ţară independentă şi suverană", a declarat ministrul de externe, Andrei Galbur. 

"Acest exerciţiu electoral va fi şi un exemplu bun pentru noi. Şi sperăm că poate viitorul preşedinte al SUA, cine nu va fi poate va găsi timp şi va vizita Republica Moldova", a spus deputatul Sergiu Sârbu. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu