Statele Unite vor sancţiona toate ţările care importă petrol din Iran

Embed:

Statele Unite vor sancţiona toate ţările care importă petrol din Iran. Anunţul a fost făcut de secretarul american de stat, Mike Pompeo, care a menţionat că scopul acestei decizii este să lase regimul de la Teheran fără fonduri care sunt folosite pentru a destabiliza Orientul Mijlociu timp de zeci de ani.

"Vă anunț că nu vom face nicio excepție. Vrem să ajungem să fie reduse la zero exporturile Iranului. Vom continua să punem în aplicare sancțiunile și să monitorizăm în ce măsură țările se conformează. Orice țară care va interacționa cu Iranul trebuie să fie conștientă de această măsură", a spus secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

Sancţiunile Statelor Unite ar putea viza Japonia, Coreea de Sud, Turcia, China şi India. Mike Pompeo a dat asigurări că pe piaţă nu va fi un deficit de petrol dacă Iranul nu va mai face exportori. Combustibilul va putea fi cumpărat din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite sau SUA.

În luna noiembrie a anului trecut, Italia, Grecia şi Taiwan a decis să nu mai importe petrol din Iran. Tensiunile au escaladat între Teheran şi Washington în luna mai a anului trecut. Atunci, Donald Trump a retras ţara sa din acordul privind programul nuclear al Iranului şi a reintrodus sancţiunile economice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu