Statele Unite pregătesc sancţiuni pentru conducerea Serviciului Federal de Securitate din Rusia

Embed:

Statele Unite pregătesc sancţiuni pentru conducerea Serviciului Federal de Securitate din Rusia. Decizia ar putea fi luată drept răspuns la prelungirea arestului celor 24 de marinari ucraineni capturaţi după incidentul din strâmtoarea Kerci. 

Măsurile punitive ar putea viza 24 de reprezentanţi ai FSB şi colaboratori din alte instituţii. Miercuri, judecătorii ruși au prelungit cu încă trei luni mandatele de arestare pentru cei 24 de marinari. La ședința de judecată au participat și rudele lor.

Rusia a fost obligată de Tribunalul Internaţional de Drept Maritim al ONU să-i elibereze, până pe 26 iunie, pe toţi marinarii ucraineni, arestaţi în urmă cu opt luni.

Cu toate acestea, Moscova nu s-a conformat.  În 25 noiembrie, forțele speciale rusești au sechestrat două nave militare ucrainene și un remorcher în apropierea de strâmtoarea Kerci. Întregul echipaj, format din 24 de persoane, a fost arestat, pe motiv că ar fi încălcat frontiera Federației Ruse. Kievul respinge acuzaţiile şi susţine că marinarii sunt prizonieri de război. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu