Statele Unite au mai arestat un bărbat în scandalul spionilor ruşi

Embed:

Statele Unite au mai arestat un bărbat în scandalul spionilor ruşi. Cotidianul "The Wall Street Journal" citează surse din Secţia de Contrainformaţii a FBI care spun că este vorba de un bărbat de 23 de ani. Oficialii spun că acesta este în custodia agenţilor federali într-o locaţie secretă şi va fi deportat.

Nu se ştie ce anume a atras atenţia FBI-ului asupra acestui tânăr, însă el a început să fie monitorizat încă din octombrie, când a intrat în SUA. Identitatea bărbatului nu se cunoaşte, iar cotidianul The Wall Street Journal notează că nici despre cunoştinţele sau capacităţile sale de spion nu s-a vorbit nimic. Ziarul mai scrie că autorităţile americane nu au reuşit să strângă destule probe împotriva lui pentru a-l deferi justiţiei. Pe de altă parte, presa rusă scrie că cei zece agenţi ruşi, trimişi de Washington la Moscova, sunt interogaţi de serviciile secrete.

Potrivit cotidianului Moskovski Komsomoleţ, spionii au fost duşi vineri de la aeroport direct la Iasenevo, la cartierul general al Serviciului Rus pentru Informaţii Externe. Statele Unite au primit patru deţinuţi din Rusia în schimbul celor 10 persoane. Cotidianul rus mai scrie că spionii sunt supuşi unor teste, inclusiv cu detectorul de minciuni. Serviciul secret de la Moscova încearcă să afle cum a fost posibilă să fie compromisă acoperirea lor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu