Statele Unite ale Americii vor avea trupe cosmice până în anul 2020

Embed:

Statele Unite ale Americii vor avea trupe cosmice până în anul 2020. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Mike Pence, în cadrul unei adunări a Consiliului Național Spațial. Oficialul a menționat că președintele Donald Trump va trimite în curând o cerere Congresului SUA privind formarea unei echipe de experți militari și civili care va pune bazele Forțelor Spațiale americane.

"Spațiul cosmic este o zonă de luptă, la fel ca spațiul terestru, maritim sau aerian. Iar Statele Unite vor domina acolo la fel ca pe Pământ. Foarte curând, cu susținerea Congresului, va fi înfiinţat Departamentul Forțelor Spațiale ale SUA", a spus Mike Pence, vicepreședintele SUA.

Vicepreședintele SUA a menționat că Forțele Spațiale vor fi cea de-a șasea ramură a armatei americane, egală în drepturi cu celelalte cinci. Între timp, specialiștii au calculat că înființarea trupelor cosmice va fi un proiect foarte costisitor pentru Statele Unite.

Cel puțin 13 miliarde de dolari vor fi alocați din bugetul SUA numai în primii cinci ani. Internauții fac haz de inițiativa lui Trump și compară viitoarele forțe spațiale cu armata Imperiului din seria de filme "Star Wars".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu