Statele Unite ale Americii continuă să ofere suport ţării noastre şi să sprijine integritatea Republicii Moldova

Embed:

Statele Unite ale Americii continuă să ofere suport ţării noastre şi să sprijine integritatea Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de subsecretarul de stat, David Hale, care a avut o întâlnire cu premierul Maia Sandu. Hale a declarat că este important ca Guvernul Republicii Moldova să continue implementarea reformelor, iar SUA sunt gata să ofere ajutor în acest sens.

De asemenea, oficialul american a declarat că autorităţile trebuie să respecte angajamentele asumate în acordul de asociere cu Uniunea Europeană şi în memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional.

David Hale este de părere că Guvernul trebuie să continue reformele în domeniul energetic şi în sistemul bancar, iar în acest scop sunt necesare investiţii străine.

În acelaşi timp, premierul Maia Sandu a menţionat că Statele Unite ale Americii rămân un partener strategic al ţării noastre şi speră că relaţiile cu SUA vor continua să se dezvolte. Începând cu anul 1992, Statele Unite au acordat Republicii Moldova un suport financiar de peste 1,4 miliarde de dolari.

Lasă un comentariu