Statele Unite ale Americii au extins sancțiunile împotriva Rusiei din cauza situației din Ucraina

Statele Unite ale Americii au extins sancțiunile împotriva Rusiei din cauza situației din Ucraina. Au ajuns pe lista neagră, 21 de cetățeni ai Rusiei și Ucrainei , precum și nouă companii, potrivit Rador. Cei care oferă bunuri, servicii sau sprijin material persoanelor și entităților sancționate de SUA pentru activitățile lor în Ucraina se expun la rândul lor sancțiunilor americane, potrivit Le Monde, citat de hotnews.ro.

În schimb, Ria Novoști scrie că sancțiunile introduse contra Rusiei în anul 2014, nu numai că nu și-au atins ținta, adică să submineze economia Rusiei, ci dimpotrivă, a afectat grav economiile țărilor caare susțin aceste sancțiuni, citează Rador.

Statele Unite ale Americii au extins sancțiunile împotriva Rusiei din cauza situației din Ucraina. Au ajuns pe lista neagră, 21 de cetățeni ai Rusiei și Ucrainei (în principal din republicile nerecunoscute Lugansk și Donețk), precum și nouă companii, după cum rezultă dintr-un document publicat de Ministerul de Finanțe al SUA.

"Guvernul Statelor Unite este hotărât să păstreze suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și să-i vizeze pe cei care încearcă să submineze Acordurile de la Minsk, semnate la începutul anului 2015 pentru a încerca să rezolve conflictul care a început în primăvara anului 2014 și care continuă", a declarat secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, într-un comunicat.

Printre aceștia, se numără Andrei Cerezov, ministrul adjunct al Energiei din Rusia, și Evghenii Grabceak, director de departament în Ministerul Energiei, precum și filialele structurii "Surgutneftegaz", "Silovih Masin"(Mașini de putere) și "Tekhnopromexport". În plus, alte 12 companii au fost adăugate pe lista neagră. Țările occidentale au impus sancțiuni împotriva Rusiei în anul 2014, iar apoi le-au extins și le-au intensificat în repetate rânduri.

În replică, Moscova a impus măsuri restrictive și a stabilit un curs de substituire a importurilor. În același timp, autoritățile ruse au declarat în repetate rânduri ca orice întărire a sancțiunilor va fi urmată de un răspuns adecvat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu