Startup Fair: 23 de antreprenori şi-au prezentat ideile inovatoare investitorilor şi potenţialilor utilizatori

Embed:

Tot mai mulţi antreprenori se îndreaptă spre domeniul IT. 23 dintre ei şi-au prezentat ideile inovatoare la evenimentul Startup Fair, în faţa unui public format din investitori, businessmani cu experiență, dar şi potențiali utilizatori.

Veaceslav Camburgan, împreună cu mai mulți prieteni, a dezvoltat o platformă online de instruire şi de recrutare.

"Acum avem peste 2.500 de tineri care învaţă regulat şi mulţi mai mulţi înregistraţi în program. Tot mai multe companii şi universităţi au început a colabora cu noi. Platforma este gratuită, astfel nu este necesar să achiţi o taxă, în câteva luni poţi învăţa aşa profesie precum: programare web şi nu doar, ceea ce este cerut acum pe piaţă", a spus Veaceslav Camburgan, fondator platformă. 

O altă aplicaţie prezentată la Startup Fair îi ajută pe utilizatori să înveţe uşor şi distractiv mai multe limbi.

"La moment, aplicaţia este disponibilă în 36 de limbi de învăţare şi 59 de limbi native, ceea ce cuprinde aproximativ 90/95% din totalul populaţiei. Este compusă din trei capitole de bază: alfabetul care te învaţă regulile de citire, cuvintele şi frazele". 

Eduard Scutaru lucrează la o aplicaţie capabilă să înregistreze şi să păstreze toate datele legate de provenienţa unui produs alimentar.

"Cea mai simplă explicaţie este: de la fermă la producător. Scanăm un cod QR al produsului din carne care vrem să-l cumpărăm, respectiv o să apară toată informaţia cu privire la ferma de unde provine, porcul, văcuța cum a trecut prin tot lanţul de producere, cine o transportat, la care abator a fost abatorizat", a spus Eduard Scutaru, fondator aplicaţie.

Evenimentul se află la cea de-a doua ediţie.

"Rolul evenimentului constă în faptul de a conecta oamenii cu investitori, cu parteneri sau cu angajaţi care ar dori să lucreze în aceste companii. Printre participanţi de la Startup Fair avem şi tineri, de 18 şi 19 ani, cât şi persoane de peste 40 ani, ceea ce arată că antreprenoriatul nu are vârstă", a spus Traian Chivriga, manager Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Startup Fair este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu