Start-up cu ghinion. Ce a pățit un tânăr care își propune să amenajeze un cinematograf în aer liber

Embed:

Un tânăr din Chişinău îşi propune să amenajeze în sectorul Buiucani al Capitalei un cinematograf în aer liber. Proiectul, finanţat de o organizaţie suedeză, urmează să fie realizat pe teritoriul unui fost teatru de vară. Planurile bărbatului au fost date, însă, peste cap de autorităţile oraşului, care au dispus demontarea carcasei clădirii, pentru că exista riscul prăbuşirii construcţiei. 

Nicolae Chirnev are 24 de ani şi îşi doreşte să readucă spectatorii pe scaunele teatrului de vară.

"Vreo trei zile în urmă am venit cu arhitectorul să discutăm cum facem exact, să facem o schiţă şi am văzut că arca a dispărut. În proiectul nostru arca a fost probabil cel mai important element. A stat aici 30 de ani şi nu s-a schimbat nimic, dar acum, după cum vedeţi într-o dimineaţă pur şi simplu a dispărut", a declarat autorul proiectului.

Acum, Nicolae este nevoit să găsească bani suplimentari pentru a monta o nouă carcasă.

"Iată peretele acesta să îl vopsim s-au îl acoperim cu lemn, ca să fie mai atractiv. Aici vom instala scena, va fi la fel de lemn. Vom instala şi un ecran, dar totuşi proiectul rămâne de amenajare", a spus tânărul.

Autorităţile municipale spun că nu cunosc nimic despre acest caz.

"Nu sunt la curent, mă voi documenta şi vă voi spune. E foarte bine dacă se renovează ceva, și e normal, pentru că stă o zonă moartă așa de mulți, mulți ani, dezordine, mizerie, dar dacă va fi să fie, va fi foarte bine", a explicat pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco

Oamenii susţin că ar fi vorba despre un conflict de interese.

Costul proiectului este de aproximativ 8.000 de euro, bani oferiţi de o fundaţie suedeză.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu