Start sezonului de vânătoare. La unele specii de animale şi păsări sunt impuse limite

Embed:

S-a dat startul la vânătoare. Toţi amatorii dar şi profesioniştii vor putea vâna păsări şi animale până pe 27 aprilie 2014. Pentru acest sezon, Guvernul a impus o cotă de vânătoare la unele specii de păsări şi animale, iar cerbii, elanii şi potârnichile nu vor putea fi vânate deloc.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, porumbeii şi prepeliţele vor putea fi vânate până pe 13 octombrie, raţele, lişiţele, găinuşele de baltă şi culicii până pe 12 ianuarie, iar vulpile până pe 27 aprilie 2014. Din toamnă va fi permisă vânătoarea de mistreţi, de iepuri şi de gâşte migratoare. Prin urmare, mistreţii vor putea fi vânaţi de pe 17 noiembrie până pe 29 decembrie, iepurii de pe 30 noiembrie până pe 12 ianuarie, iar gâştele migratoare, începând cu doi octombrie până pe 12 ianuarie. Excepţie fac gâştile cu gât roşu.

Totodată, Guvernul a impus limite privind cantitatea vânatului la unele specii de păsări şi animale. Prin urmare, se permit a fi vânaţi 33 de mii 200 de porumbei, 26 de mii 50 de raţe, lişiţe şi găinuşe de baltă, două mii 610 gâşte, dar şi 16 mii 850 de prepeliţe. De asemenea, vor putea fi vânaţi 17 mii 990 de iepuri şi 218 mistreţi.

În acelaşi timp, pe durata întregului sezon de vânătoare se interzice vânatul cerbului-cu-pete, a elanului, a căpriorului şi a potârnichei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu