START pentru cereri: Fermierii pot depune dosarul pentru a primi subvenţii. VEZI ce acte sunt necesare

Embed:

Fermierii pot depune, de astăzi, cereri pentru a primi subvenţii de la stat. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va recepţiona actele până pe 31 octombrie. Autorităţile promit că termenul de examinare a dosarelor nu va depăşi zece zile calendaristice.

Banii sunt destinaţi achitării dobânzilor pentru creditele acordate agricultorilor, dar nu mai mult de 150 de mii de lei pentru fiecare împrumut. Din aceşti bani vor fi plătite şi primele de asigurări. Totodată, fermierii pot să-şi asigure producţia de calamităţi naturale, dar şi animalele, în cazul unor epidemii.

Sunt subvenţionate şi plantaţiile multianuale. Astfel, în cazul sădirii livezilor de meri, compensarea din Bugetul de stat va constitui între 10 mii şi 80 de mii de lei pentru un hectar. Pentru plantaţiile de vişini, cireşi, caişi, piersici şi nectarini, subvenţiile variază între 10 mii şi 20 de mii de lei la hectar. Câte 10 mii de lei vor primi agricultorii care plantează coacăză, zmeură, căpşuni şi alte culturi. Pentru viţa de vie, soiurile de masă, fermierii vor avea de la stat 30 de mii de lei pe hectar, şi 50 de mii de lei pentru cele tehnice.

Construcţia serelor va fi subvenţionată în proporţie de 40-50 la sută, iar pentru achiziţionarea echipamentelor de irigare, compensarea va fi de 25-40 la sută din preţ, dar nu mai mult de 500 de mii de lei pentru o unitate.

Dosarul pentru obţinerea subvenţiilor trebuie să conţină o cerere-tip, planul de afaceri pentru 3 ani şi certificatul care confirmă că fermierul nu are datorii faţă de bugetul de stat şi local. Mărimea fondului de subvenţii, în acest an, este de 400 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu