Start pentru cea de-a doua ediţie a "Cupei Prim-ministrului" la box

Embed:

La Grimăncăuţi a luat start cea de-a doua ediţie a Cupei Prim-ministrului la box consacrată aniversării a 20-a a independenţei Moldovei. La turneu participă boxeri din cinci ţări: Moldova, România, Suedia, Tunisia şi Israel, iar fondul de premiere este de 300 mii de lei.

La Grimăncăuţi şi-a luat startul ediţia a doua a "Cupei premierului" la box, turneu care face parte din programul de pregătire a pugiliştilor pentru Campionatul Mondial din Baku, care va avea loc în septembrie. La ceremonia de deschidere a turneului internaţional consacrat aniversării a 20-a a independenţei Moldovei a participat şi premierul Vlad Filat.

"Fiecare sportiv va participa în două meciuri la turneul Cupa Prim-ministrului la box. Sunt nişte meciuri destul de bune pentru toţi", a declarat Petru Caduc, antrenor lotul naţional de box.

Potrivit lui Veaceslav Gojan boxer, tunisienii şi suedezii sunt boxeri destul de talentaţi şi experimetaţi în box. "Românii un concurent destul de serios la mine în categorie, cu care am boxat la campionatul european", a adăugat boxerul.

"În Moldova sunt boxeri destul de buni. În ultimii 5-10 ani au avut rezultate bune şi pe arena internaţională. Noi venim cu placere în această ţară să ne antrenăm cu sportivii moldoveni", susţine Bashir Hassan, boxer din Suedia.

La competiţie vor participa 38 de boxeri din Moldova, România, Suedia, Tunisia şi Israel. Fondul de premii al turneului este de 300 de mii de lei. Ediţia de anul trecut a fost câştigată de pugiliştii din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu