START pentru admiterea în universităţile din Moldova. Vezi ce trebuie să conţină dosarul de aprobare al unui viitor student

Embed:

Astăzi începe admiterea în universităţi. Toate instituţiile de învăţământ superior îşi deschid uşile pentru viitorii studenţi. Potrivit Ministerului Educaţiei, în acest an, vor fi înscrişi la studii peste 20 de mii de tineri.

Dosarul de admitere al unui viitor student trebuie să conţină actul de studii, un certificat medical, diplome de la diferite concursuri naţionale şi internaţionale şi patru fotografii. Cei angajaţi trebuie să mai anexeze un extras din carnetul de muncă şi certificatul privind componenţa familiei.

În acest an, două universităţi au deschis facultăţi noi. Astfel, la Universitatea tehnică, tinerii vor avea posibilitatea să studieze trei specialităţi noi: ingineria sudării, ingineria şi tehnologia transportului feroviar şi securitatea informaţională. Şi Universitatea de Stat propune discipline noi precum protecţia plantelor şi securitatea ecologică. Dosarele vor putea fi depuse până la sfârşitul lunii.

În acest an, în universităţile din Moldova, vor fi mai puţine locuri de studii cu finanţare de la buget. Astfel, de finanţare a studiilor superioare vor beneficia peste 6.745 de tineri, cu peste 120 mai puţin decât anul trecut. Totodată, cresc şansele doritorilor de a face masteratul fără taxă. Asta pentru că numărul de locuri cu finanţare bugetară s-a mărit cu peste 700.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu