Start înregistrării în cursa electorală. Partidele şi doritorii de a candida independent îşi depun dosarele (FOTO)

Embed:

(09:30) Reprezentanţii formaţiunilor politice care doresc să candideze la alegerile din noiembrie au făcut declaraţii pentru presă.

(09:20) Reprezentanţii Partidului Comuniştilor Reformatori, Partidului Liberal, Partidului Popular, Mişcării "Antimafie" şi Partidului Liberal Democrat au fost următorii care au venit la CEC pentru a se înscrie în lista electorală.

"Avem o listă echilibrată, o listă omogenă, care ţine cont de reprezentare proporțională, nu doar a teritoriului, cu toate că acestea este unul din principiile de bază în formarea listelor, dar și a doamnelor, a tinerilor", a precizat vicepreşedinte PLDM, Valeriu Streleţ.

"Ne-am propus să facem mai multe lucruri pe viitor, suntem un partid care-şi ţine promisiunile, iar pe viitor ne propunem să ne axăm, să ne concentrăm toată atenţia şi toate eforturile pe rezolvarea problemelor economico-sociale", a subliniat vicepreşedinte PL, Corina Fusu.

(09:00) Primii au venit la CEC: reprezentantul PD, Sergiu Sârbu, de la PCRM - Artur Reşetnicov, PSRM - Igor Dodon şi Vitalia Pavlicenco de la PNL.

"Ne-am bazat exclusiv pe votul cetăţenilor, la Consiliul Politic Naţional ajustările au fost minime, doar cei care au renunţat au fost înlocuiţi cu alţii", a menţionat Sârbu.

"Important ca scrutinul electoral şi cei care încă guvernează să asigure un proces electoral cinstit, corect, legal, democratic și transparent"", a spus Reşetnicov.

(07:30) De astăzi, partidele şi doritorii de a candida independent la alegerile parlamentare pot depune dosarele de înregistrare în cursa electorală. Formaţiunile politice trebuie să prezinte lista candidaţilor, iar cei care vor să concureze independent - cel puţin 2000 de semnături în susţinerea propriei candidaturi.

Dosarele pot fi depuse la Comisia Electorală Centrală în intervalul orelor 09:00 - 16:00. Partidele de la guvernare, dar şi câteva din opoziţie şi-au definitivat deja listele de candidaţi.  

Reprezentanţii PLDM, PDM, PLR, PCRM şi PL se vor prezenta chiar astăzi la CEC. Comisia va recepţiona actele viitorilor candidaţi pentru cursa electorală de luni până vineri. Termenul limită pentru înscriere este 30 octombrie.

La fel, în fiecare zi, va fi stabilită, prin tragere la sorţi, ordinea numerică a candidaţilor în buletinele de vot. 41 de partide sunt în drept să se înscrie în cursa electorală, pentru scrutinul parlamentar din 30 noiembrie.

La urne sunt aşteptaţi peste 2,6 milioane de alegători la cele aproximativ 2100 de secţii de votare care vor fi deschise în ţară şi peste hotare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu