START EXPORT! Aproximativ 50 de companii din țară pot transporta fructe în Rusia

Embed:

Aproximativ 50 de companii din țară pot începe, de astăzi, să exporte în Rusia mere, pere, gutui, caise, vişine, cireşe, piersici, nectarine și prune. Asta după ce Serviciul  Veterinar şi Fitosanitar al Rusiei a autorizat importul de fructe din Moldova. 

Ion Tulei din satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă, a pregătit pentru export 1.800 de tone de mere. Fermierul nu se grăbeşte să-şi vândă marfa, chiar dacă are cumpărători.

"Avem solicitări din Bangladesh, din Dubai, din Rusia. Dacă nu va fi preţ bun depozităm fructele. Avem frigider cu o capacitate de 1.350 de tone", a declarat fermierul.

Agricultorul mai spune că are toate condiţiile pentru a produce mere de calitate pentru piaţa externă.

"Se spală, aici se usucă şi merge sortarea. Linia alege automat. Este analizat mărul, fotografiat, inclusiv diametrul şi culoare", poveşte Ion Tulei.

"Am introdus un procedeu nou pe care îl folosesc europenii , procedeul de rărire chimică a merelor. Iată vedeţi, merele să rămâna aşa câte unul, două, trei, patru să nu fie grămadă", a spus agronomul Victor Rovenco.

Serviciul Veterinar şi Fitosanitar al Rusiei a autorizat importul de fructe din Moldova după ce controalele au demonstrat că producţia din țara noastră corespunde standardelor de calitate.

În data de 6 august, Rosselhoznadzor a anunţat ridicarea embargoului pentru alte 17 companii.

Citeşte şi: VESTE BUNĂ! Zeci de companii moldovenești pot exporta fructe în Federația Rusă

Pe aceeaşi temă