START Campionatului Mondial la snowboarding

Embed:

Campionul mondial din 2012, austriacul Andreas Prommegger şi japoneza Tomoka Takeuchi au câştigat prima etapă a Cupei Mondiale la snowboarding care s-a desfăşurat în Italia. La această etapă a participat şi americanul Vic Wild, care a reprezentat pentru prima dată Rusia la o competiţie internaţională.

În staţiunea italiană Carezza a avut loc prima etapă a Cupei Mondială de snowboarding paralel. Concursul, în care participanţii ies câte doi la start, a început cu proba slalom gigant. Competiţiile de masculin şi feminin s-au desfăşurat pentru prima dată pe aceeaşi pistă. Victoria la femei a fost reuşită de Tomoka Takeuchi din Japonia.

Câştigător la masculin a devenit Andreas Prommegger. Austriacul a câştigat Cupa Mondială în 2012, iar succesul din prima etapă a acestui an a venit după o finală de vis cu un alt austriac - Lukas Mathies.

Prima etapă a fost marcată şi de reîntoarcerea în sport a lui Vic Wild. Americanul a trezit mai multe controverse în această iarnă, după ce a renunţat să mai reprezinte SUA în competiţiile internaţionale în favoarea Rusiei. Astfel, sportivul a adus primul podium pentru snowboardingul rus, clasându-se pe locul trei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu