START campaniei "Aderă ACUM". Primul cort, instalat în Grădina Publică "Ştefan cel Mare"

Embed:

Primul cort din cadrul campaniei "Aderă ACUM" a fost instalat în Grădina Publică "Ştefan cel Mare". Zeci de persoane interesate să cunoască despre avantajele integrării europene au primit pliante şi ziare informaţionale. Chiar şi cei mai reticenţi s-au convins că vectorul european este singurul pe care trebuie să-l urmeze ţara noastră. 

Unii vizitatori s-au arătat din start contra integrării europene a Moldovei. După ce voluntarii le-au făcut cunoscute faptele concrete realizate în ţara noastra cu sprijinul comunităţii europene, aceştia şi-au schimbat viziunea.

Majoritatea şi-au reconfirmat părerea pentru un viitor european al Moldovei:

"Este o continuitate, pe care de fapt am părăsit-o cu ultimele evenimente şi văd de fapt un viitor în marea familie a ţărilor europene"

"Eu ştiu o persoană în România. De când ei au intrat în Europa, la ei multe schimbări s-au făcut. Cu mult mai mult e bine, şi drumurile sunt bune şi lumea trăieşte mai bine"

"Studenţii, tinerii sunt de părere că Moldova dacă s-ar uni în general cu România, dacă ar lua calea europeană, ar ajunge undeva"

În următoarele zile, astfel de corturi informaţionale vor fi instalate şi în alte sectoare ale Capitalei, astfel încât fiecare cetăţean să cunoască despre avantajele şi valorile europene.

"Domeniul agriculturii, care au fost proiecte concrete care au fost sprijinite de UE şi care sunt beneficiile, şcolile care au fost reparate. Mai departe, sprijinul acordat pentru businessmani mici. Vreau să le explicăm lor concret, practic şi pragmatic care sunt beneficiile. Finalitatea noi gândim ca să mobilizăm pe cei care, din anumite circumstanţe, puţin s-au detaşat de această idee", a spus directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Serghei Ostaf.

Campania de informare "Aderă acum", în care sunt implicate opt organizaţii nonguvernamentale, va dura până la sfârşitul anului.

Începând cu săptămâna viitoare, voluntarii vor vizita localităţile din nordul ţării pentru a le aduce încă o dată la cunoştinţa oamenilor ce înseamnă integrarea europeană şi că aceasta este singura cale de dezvoltare pentru Republica Moldova.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu