START BAC 2014: Peste patru mii de tineri vor susţine primul lor examen

Embed:

La primul examen din această sesiune sunt înscrişi peste 4 000 de tineri, care au studiat în altă limbă decât cea de stat. Ei vor susţine examenul la limba şi literatură română. Testarea are loc în 68 de centre de bac. 

În fiecare sală de examen, unde au fost montate din timp camere video, se vor afla câte doi observatori, care vor monitoriza câte 30 de tineri. Anul acesta, peste 21 de mii de absolvenţi din acest an şi şase mii de restanţieri din alţi ani vor susţine testul de maturitate. Pentru organizarea sesiunii, Ministerul Educaţiei a alocat zece milioane de lei, de două ori mai mult faţă de anul trecut.

Cei care vor doritori să denunţe nereguli, pot suna la linia fierbinte instituită de minister, la numărul 234-609. De asemenea, ei pot expedia un mesaj pe adresa electronică raisa.caraman@edu.md. O altă cale de sesizare a fraudelor la examene este numărul de telefon 257-257 al Centrului Naţional Anticorupţie. Ofiţerii centrului nu vor mai organiza razii în licee.

Totuşi, la fel ca în anul 2013, autobuzele cu elevii care vor fi transportaţi în centrele de examinare vor fi escortate de poliţie. Anul trecut, doar 19 mii de absolvenţi din cei peste 27 de mii înscrişi la sesiunea de Bacalaureat au susţinut examenele. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu