Start admitere la rezidenţiat. Studenţii care aleg Medicină Legală și Psihiatrie vor obţine şi un loc de muncă

Embed:

Studenţii de la medicină pot depune de astăzi dosarele pentru admiterea la studii de rezidenţiat. În acest an sunt puse la bătaie peste 500 de locuri, majoritatea cu finanţare din bugetul de stat.

Emoţionaţi, zeci de tineri au venit încă de dimineaţă la Universitatea "Nicolae Testemițanu", în speranța că se vor regăsi în listele celor acceptaţi și nu vor mai trebui să aștepte încă un an. 

Serghei Vladov visează să devină chirurg. Tânărul spune că este gata să lucreze în orice localitate, numai să poată salva vieţile oamenilor.

"După o vară de odihnă a fost cam greu de strâns toate actele. După ce merge repartizarea, o să muncim și o să lucrăm unde ne oferă un loc bun în Republica noastră", a spus Serghei Vlatov, student.

Iar Constantin Potîrnache a ales specialitatea Pediatrie, unde crede că are şanse mai mari să fie admis.

"Îmi plac copii. La pediatrie nu sunt mulți doritori. Eu sunt din Orhei și mă repartizează în Orhei sunt de acord să lucrez, în caz că nu, vedem mai departe", a spus Constantin Potârniche, student.

Viitorii stomatologi trebuie să plătească pentru un an de studii peste 20 de mii de lei.

"Sper că media mea este suficientă pentru a primi un loc. Din păcate, în acest an, nu sunt locuri finanțate de stat, dar nu avem de ales, trebuie să învățăm mai departe." susţine Djulieta Vozian, studentă.

În acest an, cele mai multe locuri, 417 la număr, sunt la Facultatea de Medicină Generală. 36 contracte fără taxă sunt oferite la Medicină Preventivă. Stomatologilor le-au fost rezervate 35 de locuri, iar farmaciştilor - 15, doar că acestea sunt cu taxă.

 Candidații care vor depune dosarele la specialitatea Medicină Legală și Psihiatrie se pot alege şi cu un loc de muncă. Instituțiile caută cinci specialiști. Şi la Spitalul de Urgență din Capitală mai multe secții duc lipsă de angajaţi.

"- De ce cadre medicale aveţi nevoie acum în instituţie? - Reieşind din specificul institutului nostru - medicina de urgenţă, profilul traumatologic, secția noastră de chirurgie oro-maxilo facială, unica în țară", a spus șeful Departamentului de Medicină Urgentă, Igor Corov.

Concursul de admitere la studii de rezidenţiat va dura până în data de 13 septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu