START ADMITERE ÎN UNIVERSITĂŢI. Sute de tineri au depus actele la USM şi UTM

Vor să devină avocaţi, jurnalişti, economişti sau specialişti în domeniul IT. Sute de tineri entuziasmaţi au mers la Universitatea de Stat şi la Universitatea Tehnică ca să depună actele pentru studiile de licenţă. Mulţi dintre ei speră să prindă un loc la buget. 

În această dimineaţă, curtea USM-ului era plină de absolvenţi de liceu, care s-au grăbit să depună actele chiar în prima zi de admitere. Cele mai solicitate specialităţi sunt dreptul, jurnalismul şi ştiinţele economice.

"Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, pentru că mă pasionează să scriu şi vreau să mă încadrez în procesul media. "

"La ştiinţe economice. Pur şi simplu, îmi place sfera dată, cred că oferă mai multe oportunităţi."

"Vreau să încerc la finanţe şi bănci sau business şi administrare. Pentru că îmi plac cifrele."

Tinerii au venit împreună cu părinţii, care spun că au mari emoţii pentru odraslele lor.

"Foarte mari emoţii, dar sper că o să reuşească, pentru că foarte mult se străduie, foarte mult lucrează şi e bravo."

La Universitatea de Stat, tinerii pot depune actele la una sau mai multe din cele 12 facultăți, iar cei cu rezultate foarte bune vor putea beneficia de burse atât de la stat, cât şi din partea universităţii.

"Îi chemăm pe toţi cei care au performanţă în diverse domenii şi sunt premianţi la olimpiade naţionale şi internaţionale, să vină la noi, pentru că oferta USM-ului este foarte generoasă, cu burse de studii de 2500, 3000 de lei lunar", a spus Otilia Dandara, prorector la USM.

Forfotă mare a fost şi la Universitatea Tehnică. Cei mai mulţi tineri, care au venit să depună actele, spun că sunt pasionaţi de domeniul IT.

"Îmi place foarte tare domeniul calculatoarelor şi reţelelor. Vreau să încerc să îmi fac o carieră bună în viitor."

"Foarte pasionat de calculatoare. Aspir la un loc la buget, dar, dacă va fi contract, nu sunt împotrivă."

Această universitate oferă tinerilor şi posibilitatea de a studia peste hotare, pe o perioadă determinată.

"Avem burse de mobilitate, extindem în fiecare an parteneriatele cu universităţile din Uniunea Europeană, inclusiv din România, să le oferim studenţilor oportunitatea să meargă în mobilitate, pentru un semestru sau două, în universităţile partenere", a zis Viorel Bostan, rector UTM. 

Perioada de admitere se încheie în 18 iulie, iar în data de 19 vor fi făcute publice primele rezultate. La Universitatea Agrară admiterea va începe pe 25 iulie. La Universitatea de Medicină şi la Academia de Studii Economice admiterea a început de săptămâna trecută.

Lasă un comentariu