Starea străzilor din Chişinău după prima ninsoare serioasă din 2018. Anunţul primarului interimar, Silvia Radu

64 de autospeciale ale ÎM Regia Exdrupo lucrează la această oră pentru curăţirea şi împrăştierea materialului antiderapant pe străzile din Capitală, dar şi pe drumurile către suburbii. Totodată, alte 45 de utilaje au fost puse în funcţiune pentru a curăţi trotuarele şi căile de acces în curţile blocurilor.

Chiar dacă nu sunt străzi blocate în Capitală, Primăria recomandă şoferilor să evite străzile în pantă: Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor.

Într-un mesaj pe Facebook, primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a dat asigurări că angajaţii de la EXDRUPO și servicii comunale vor reintra cu toata forță în teren pentru curăţarea drumurilor şi trotuarelor şi pentru prevenirea formării poleiului.

"Le mulțumesc tuturor lucrătorilor care au muncit pe parcursul nopții și zilei de azi pentru ca în Chișinău să se poată circula liber. Știu că a fost un efort foarte mare dar mai este încă treabă și suntem obligați să ne pregătim pentru perioada care urmează. Îi anunț pe locuitorii municipiului că cei de la EXDRUPO și servicii comunale vor reintra cu toata forță în teren. Trebuie să prevenim formarea poleiului. De asemenea, trebuie să curățăm zapada în continuare", a scris primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

De asemenea, crengile rupte în urma precipitaţiilor abundente au fost strânse, iar cablurile electrice rupte  au fost restabilite.

În localităţile Sângera şi Drobrogea a fost reluată alimentarea cu energie electrice.

Serviciile municipale de profil vor activa pe tot parcursul nopţii. În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu