Starea poetului Dumitru Matcovschi, în continuare gravă. Medicii fac totul pentru a-i salva viaţa

Poetul Dumitru Matcovschi rămâne în stare gravă la spital. Academicianul a fost operat pe creier, la sfârşitul săptămânii trecute, iar acum i se administrează tratament intensiv în secţia renimare a unui spital privat din Capitală. Informaţia a fost confirmată, pentru Publika TV, de către preşedintele consiliului medicilor, creat special pentru a-l asista pe Dumitru Matcovschi.

"Domnul academician Dumitru Matcoschi a suportat o intervenţie neorchirugicală pe creier, diagnosticul fiind proces expansiv tumor cerebral de etiologie post-traumatică. Starea domnului academician este una gravă, stabilă. Se efectuează totul pentru a-i acorda asistenţa de cea mai înaltă calificare", a declarat neurologul Stanislav Gropa.

Poetul, prozatorul, dramaturgul şi publicistul Dumitru Matcovschi are 73 de ani şi s-a născut în satul Vadul-Raşcov, raionul Soroca. Şi-a început activitatea în publicistică în 1966. Este autorul a peste 50 de volume de poezie, proză şi piese de teatru, recunoscut drept un simbol al mişcării de renaştere naţională din Basarabia.

În anul 2011, preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat cu Ordinul Meritul Cultural, categoria literatură.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu